Sigurblót/Várboð 2016

Rövid beszámoló a legutóbbi blótról.

Oltár a meredély közepén

Április 23-án újfent összegyűlt a magyar Ásatrú közösség, hogy megünnepelje Sigurblót ünnepét a fővárosban. Ahogyan az egy évvel ezelőtti, hasonló időpontban tartott blót, ez is mérföldkőnek számít – ennyien még soha nem vettek részt eseményeinken (átléptük a 10 főt), és ilyen messziről sem érkezett még senki azelőtt.
Ez minket, szervezőket is meglepett, öröm volt látni a lelkesedést.

20160423_180400

Fogadalomtétel közben

Ez az alkalom azonban nem csak ebben a vonatkozásában volt úttörő. Először volt lehetőség ugyanis fogadalmat tenni (előre egyeztetett témában), amivel egy tagunk élt is. Emellett pár elemmel kiegészítettük (és menetében kicsit megváltoztattuk) az eddigi szertartásrendet.

Keresve sem találhattunk volna jobb helyszínt, a tágas meredély mindannyiunknak elég teret adott, az oltár könnyedén felépíthető volt a közepén. 

A blót után a megszokott laza hangulatú beszélgetéssel folytatódott az este. Csupán remélni tudom, hogy a lelkesedés nem lanyhul, és továbbra is egyre többen és többen leszünk, akik ebben a formában fejezzük ki tiszteletünket az Istenek, a landvættir és az Ősök felé.

Köszönöm a résztvevőknek, találkozunk legközelebb!

 

ValM

Hozzászólás