Sólarblót/Yule (2016)

Dicsőség a napnak,
Dicsőség a nap fiainak,
Dicsőség éjszakának és lányának!
Jóságos szemetekkel
Nézzetek le ránk
És adjatok diadalt nékünk!
Dicsőség az Ászoknak,
Dicsőség az Ász istennőknek,
Dicsőség a termékeny Földnek!
Igaz beszédet és bölcsességet
Adjanak a fentiek nekünk,
És gyógyító kezeket míg csak élünk.

A Yule mindig is fontos volt a magyar közösség számára. Nem csak azért, mert ez a legfontosabb ünnep az Ásatrúban, hanem személyes okokból is. Ez volt a legelső blót három éve, amit az oldal szervezett és ahol a két jelenlegi főadmin is először találkozott (rajtunk kívül nem is volt más, csak egy ember, akit azóta nem is láttunk soha többé). Tavaly se voltunk sokan, családias hangulat volt, de ott voltak a közösség azon tagjai, akik legrégebb óta és legaktívabban vesznek részt működésünkben, illetve akkor csatlakozott hozzánk egy azóta is nagyon aktív tagunk, Attila. Idén se voltunk sokan, sajnos pár azóta csatlakozott aktív tagunk nem ért rá vagy épp megbetegedett, de a tavalyi csapat egy friss érdeklődővel (akit szintén Attilának hívnak 😀 ) kiegészülve idén is megtartotta ezt a kis családias, barátias blótját, amely mégis talán az év egyik legjobban sikerült alkalma volt a jelenlévők véleménye alapján.

5-1

A blóthoz, ahogy a képek is mutatják, ezúttal is egy gyönyörű és bőséges oltárt sikerült összerakni, amit rúnaházakkal és fáklyákkal egészítettünk ki a láthatóság kedvéért. És mivel fényünnep, ennyi nem lehetett elég, mellé egy hatalmas tüzet is összeraktunk, ami mellett a blót után kicsit maradtunk beszélgetni is.

Maga a szertartás zökkenőmentesen lement, ezúttal kiegészítve egy külön Sólnak/Sunnának szóló körrel is, ahol még egy vers is elhangzott (William E. Henley – Invictus), illetve tavalyhoz hasonlóan idén is ünnepélyesen feláldoztuk a direkt erre az alkalomra készült áldozati Júl kecskét. Ez utóbbi elkészítését ezúton is köszönjük (a tavaly csatlakozott) Attila barátunknak! Az erről készült videót ide kattintva érhetitek el.

Röviden ennyi, az oldal és a közösség nevében és szívből remélem, hogy nektek is volt lehetőségetek a Yule megünneplésére (ha akartátok), illetve az ünnepek kellemesen fog telni mindannyiótoknál.

üdvözlettel,

ValhallaRising

U.i.: A Sólarblóton készült képek itt érhetőek el.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s