Ajánlott média

Kedves Látogató!

Ez az oldal azzal a céllal jött létre, hogy összegyűjtse azon videókat, filmeket, zenéket és képeket, amelyek – korrekt formában! – a hitvilágunkon alapul.
Tartalomjegyzék
Filmek
Zenék
Képek
YouTube csatornánk

Filmek

Valhalla Rising

A Valhalla Rising egy nagyon jó rendezésű, Madds Mikkelsen nagyszerű szereplésével készült film. Lassú film, ezért kell hozzá egy kis türelem, de aki csak egy kicsit is otthon van a hitvilágunkban – különösen gondolva egy bizonyos istenre – az nagyon fogja élvezni a belerakott utalásokat. Elgondolkodtató film, lehet rajta agyalni.

 

 

Untitled drawing (2)

“Röviden a Valhalláról: egy, a skandináv mitológián alapuló képregénysorozat filmváltozata. Személy szerint nem vagyok oda a feldolgozásokért, de ez egészen rendben van – a történethez tisztelettel nyúltak, a módosítások nem fájnak igazán, még ha nem is nevezném “oktatófilmnek”, mindenképp ajánlanám a téma iránt érdeklődő felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt. Sajnálom is, hogy nem lett folytatása.”
(forrás: Roots of Yggdrasil blog)

 

teremtéstörténet

Sajnos csak német felirattal érhető el a fenti képre kattintva az a dán rajzfilm-projekt, amely filmvászonra vitte a teremtéstörténetünket. Azért sajnos, mert nagyszerű munkát végeztek: nemcsak hogy szöveghű (kisebb változtatások akadnak benne), de ráadásul vicces és jól animált is. Azoknak is csak ajánlani tudom, akik nem értenek se dánul, se németül, mert a teremtéstörténet ismeretében nagyon jól nyomon lehet követni a rajzfilm eseményeit.

Eredeti cím:Vølvens Spådom – Skabelsen
Animációt készítette: Maria Mac Dallan
Készült: Az Európai Unió támogatásával 1995-ben
Kiadta: Statens Filmcentral

 

Más érdekes videók

 

Izlanddal kapcsolatos videók

Zenék

wardruna (1)

 

A Wardruna 2003-ban alakult meg és északi spirituális zenét játszik, főleg az Idősebbik Futhark rúnáira épülve. Eddig két albumot adtak ki, az elsőt Gap Var Ginnunga, a másodikat Yggdrasil címen adták ki, és várhatóan még minimum egy albumot ki fognak adni – Ragnarök címmel. Ugyancsak részt vettek a Vikingek sorozat zenéjének elkészítésében. Munkájukkal nagyon jó spirituális alapot tudnak adni, hogy könnyebben át tudjuk érezni és meg tudjuk ismerni az istenek és szellemek világát.

 

 

wardruna (2)

 

A Krauka 1999-ben lett alapítva, szintén északi témában alkotva. Hangszereik régészeti leletek és leírások alapján, modern elemekkel is ötvözve jöttek létre, amihez hozzájönnek a sagák és a hitvilág által inspirált szövegek is. Más hangulatú, mint a Wardruna, de szintén egy nagyon jó banda, ez a zene sokkal inkább a középkor hangulatát hozhatja bele az életünkbe.

 

Edda-énekek megzenésítve, megénekelve

Más feldolgozások, zeneszámok

Képek

mjölnires

dwarf

új-futhark

A gyűjtemények a képekre kattintva válnak elérhetővé.

YouTube csatornánk


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s